Οι Βοιωτοί επικράτησαν των «βυσσινί» με 3-0 και είναι πάντα τέταρτοι * Έχασε και πέναλτι η ομαδάρα του Παπαδόπουλου
Από εκεί που σταμάτησε συνεχίζει ο Λεβαδειακός…
Στην τέταρτη θέση της κατάταξης θα βρει τους Βοιωτούς και το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου στη Σούπερ Λιγκ μετά το άνετο εντός έδρας 3-0 κόντρα στην ΑΕΛ το απόγευμα του Σαββάτου (13/12) για τη 14η αγωνιστική.
Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου ήταν απολαυστική για ακόμη ένα ματς φέτος και, πετυχαίνοντας ένα γκολ με τον Κωστή στο πρώτο μέρος και άλλα δύο με τους Λαγιούς και Όζμπολτ στο δεύτερο, πανηγύρισε την έβδομη νίκη της, φτάνοντας τους 25 βαθμούς και βρίσκεται 4η και εκεί θα παραμείνει, ενώ αν ο Βόλος χάσει βαθμούς στη Λεωφόρο, οι Βοιωτοί θα είναι μόνοι τους στη θέση αυτή.
Στον αντίποδα οι «βυσσινί», στο ντεμπούτο του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο τους, παρουσίασαν ξανά κακή εικόνα με τρανταχτές αδυναμίες τόσο στην άμυνα τόσο και στην επίθεση δείχνοντας πως η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό ήταν μία «φωτοβολίδα». Παρέμειναν στα… χαμηλά με μόλις 8 πόντους και πλέον πρέπει να αλλάξουν πολλά αν θέλουν να αγωνίζονται και του χρόνου στα μεγάλα σαλόνια.
Στο πρώτο ημίχρονο οι Βοιωτοί ήταν ανώτεροι, είχαν συντριπτική κατοχή της μπάλας με 80% έναντι 20% ωστόσο δυσκολεύονταν να φτιάξουν πολλές φάσεις καθώς οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν υποδειγματικά, αλλά βρίσκοντας εν τέλει το γκολ που δικαιούνταν στο 42’ με τον Κωστή. Στο δεύτερο 45λεπτο ο Λεβαδειακός βρήκε γρήγορα το 2-0 και το ματς έγινε… game over με την ομάδα του Παπαδόπουλου να φτάνει και σε τρίτο γκολ, ενώ έχασε και πέναλτι.
Ο Λεβαδειακός μπήκε με φόρα στο ματς και έτσι στο 9’ ο Παλάσιος για λίγο δεν βρήκε την μπάλα με εξουδετερωμένο τον Αναγνωστόπουλο, ενώ στο 16’ ο Μπάλτσι από κοντά αστόχησε για λίγο… Μοναδικό… διάλειμμα για ευκαιρία της ΑΕΛ ήταν στο 36’ όταν ο Ατανάσοφ επιχείρησε ωραίο σουτ με τον Λοντίγκιν να διώχνει την μπάλα. Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με 0-0, ήρθε στο 42’ ο Κωστή με μία βολίδα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αναγνωστόπουλου για το 1-0.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν με το… καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Αναγνωστόπουλο να αποκρούει το πλασέ του Τσάπρα, όμως έξι λεπτά μετά ευτύχησαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους όταν από γύρισμα του Τσάπρα, ο Όζμπολτ νικήθηκε από κοντά από τον πορτιέρο των «βυσσινί», αλλά ο Λαγιούς που πήρε το ριμπάουντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Λεβαδειακός δεν σταμάτησε να επιτίθεται και στο 61’ σημείωσε και τρίτο τέρμα, με τον Όζμπολτ να δέχεται την πάσα του Λαγιούς να αποφεύγει τον Αναγνωστόπουλο και να σκοράρει στην κενή εστία. Στο 70’ η ομάδα του Παπαδόπουλου κέρδισε πέναλτι μέσω VAR σε ανατροπή του Παλάσιος από τον Δεληγιαννίδη. Δεν κατάφερε όμως να κάνει το 4-0 καθώς ο Αργεντινός, που εκτέλεσε από την άσπρη βούλα, είδε τον Αναγνωστόπουλο να του λέει «όχι» με το 3-0 να μην αλλάζει έως το φινάλε της αναμέτρησης…
Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Λαγιούς ενώ εξαιρετικό παιχνίδι έκαναν και οι Κωστή, Παλάσιος, αλλά και ο απροσπέλαστος Λιάγκας. Από πλευράς ΑΕΛ ο μόνος που διασώθηκε ήταν ο Ατανάσοφ.
Διαιτητής: Ματσούκας (Εύβοιας), Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας), 4ος: Τασιόπουλος (Θεσσαλίας), VAR: Πουλικίδης (Δράμας), AVAR: Ζαμπαλάς (Ηπείρου).
Κίτρινες: 53’ Όζμπολτ - 28’ Ατανάσοφ, 29’ Μούργος, 90+1’ Αποστολάκης
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Λοντίγκιν, Τσάπρας, Βήχος (87’ Φίλων), Λιάγκας, Μάγκνουσον, Κωστή (87’ Κάτρης), Τσοκάι, Παλάσιος, Λαγιούς (67’ Συμελίδης), Μπάλτσι (81’ Γκούμας), Όζμπολτ (67’ Όζμπολτ).
ΑΕΛ (Σάββας Παντελίδης): Αναγνωστόπουλος, Αποστολάκης, Δεληγιαννίδης (72’ Κοσονού), Παντελάκης, Ηλιάδης, Πέρες (46’ Αντράντα), Στάικος (60’ Σουρλής), Ατανάσοφ (80’ Φαϊζάλ), Μούργος, Τούπτα (60’ Σαγκάλ), Πασάς.

