Με 3-1 έχασαν οι «πράσινοι» από τη Φέγενορντ στο «Ντε Κάιπ» παρότι προηγήθηκαν
Αυτοκαταστροφικός και πάλι ο Παναθηναϊκός…
Σε ακόμα ένα ματς οι «πράσινοι» προηγούνται και φεύγουν με κατεβασμένο κεφάλι από το γήπεδο. Αυτή τη φορά ήταν το ματς με τη Φέγενορντ στο «Ντε Κάιπ» και την ήττα με 3-1 για την 3η αγωνιστική της League Phase του Γιουρόπα Λιγκ.
Ο Παναθηναϊκός ήξερε ότι ένα νέο αρνητικό αποτέλεσμα, μετά την ήττα-σοκ με 1-2 από την Γκόου Αχέντ Ιγκλς, θα δυσκόλευε το έργο του καθώς οι αγωνιστικές περνάνε και οι «πράσινοι» παραμένουν στους τρεις βαθμούς, από το ματς της πρεμιέρας με τη Γιούνγκ Μπόις. Κάτι που κάνει αρκετά σημαντικό το παιχνίδι που ακολουθεί με τη Μάλμε στη Σουηδία στις 6 Νοεμβρίου.
Θα πρέπει το πρόσωπο των «πράσινων» να αλλάξει στα επόμενα ματς αν θέλουν να βρεθούν στο 9-24 και να πάρουν την πρόκριση στον ενδιάμεσο γύρο, ενώ η αντίπαλός τους έχει και εκείνη τρεις βαθμούς μετά από τρεις αναμετρήσεις και σίγουρα όντας μια ποιοτική ομάδα, αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να πάρει την πρόκριση.
Λένε ότι σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Ο Παναθηναϊκός προηγείται με την Γκόου Αχέντ Ιγκλς, χάνει, προηγείται με τη Φέγενορντ χάνει… Ακόμα και στη Σούπερ Λιγκ το «τριφύλλι» έχει πετάξει με αυτόν τον τρόπο πόσους βαθμούς. Προβάδισμα με Λεβαδειακό στη Λεωφόρο, ισοπαλία. Προβάδισμα στο ουδέτερο Πανθεσσαλικό με την Κηφισιά, ήττα. Μπροστά στο σκορ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ισοπαλία. Προβάδισμα στο «Κλ. Βικελίδης», ξανά απώλεια με ισοπαλία.
Αρκετές οι ευθύνες και του φιλότιμου κατά τα άλλα, Χρήστου Κόντη ο οποίος πραγματικά παλεύει με όλους και με όλα γνωρίζοντας από την πρώτη μέρα ότι δεν θα μακροημερεύσει στον «πράσινο» πάγκο. Κακά τα ψέματα, όπως και να λέγεται ένας προπονητής, δεν μπορεί να δουλέψει ήρεμα όταν γνωρίζει πως θα αποτελέσει παρελθόν, παρότι επί ημερών του το «τριφύλλι» έχει δείξει καλή εικόνα, ενώ και ο 50χρονος τεχνικός έδωσε ευκαιρίες σε παίκτες που ήταν άδικα παραγκωνισμένοι από τον Βιτόρια.
Κρίμα πραγματικά για το καλό πρώτο ημίχρονο του Παναθηναϊκού ο οποίος προηγήθηκε με τον Σφιντέρσκι, έχασε κλασικές ευκαιρίες για το 0-2, όμως στις καθυστερήσεις η Φέγενορντ βρήκε την ισοφάριση κάτι που της έδωσε ψυχολογία για το δεύτερο 45λεπτο όπου με το γρήγορο 2-1 έκανε την ανατροπή και παίζοντας όπως έπρεπε πήρε τη νίκη με 3-1.
Οι «πράσινοι» στέκονταν καλά και στην πρώτη τους φάση βρήκαν δίχτυα στο 18’ με το ωραίο σουτ του Σφιντέρσκι, ύστερα από ωραία επιθετική ανάπτυξη με τους Καλάμπρια, Κυριακόπουλο και τον Πολωνό φορ, ενώ έξι λεπτά μετά ο Τετέ έκανε το πλασέ για να διώξει ο Βελενρόιτερ. Η Φέγενορντ αδυνατούσε να παράξει φάσεις με εξαίρεση το σουτ από κοντά του Στάιν στο 38’ που έδιωξε ο Ντραγκόφσκι, ενώ γλίτωσαν το 0-2 στο 45’ στην ευκαιρία του Τετέ και εν τέλει βρήκαν το 1-1 με το ωραίο τελείωμα του Ριντ στο 45+3’ με τον μπακ των Ολλανδών να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της «πράσινης» άμυνας.
Οι Ολλανδοί ξεκίνησαν καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μούσα να αναστατώνει ουκ ολίγες φορές την άμυνα του Παναθηναϊκού και έτσι στο 55’ με τον Αλγερινό εξτρέμ έφτασε στο 2-1 με ιδανικό τελείωμα στην απέναντι γωνία του Ντραγκόφσκι. Το γκολ αυτό τους έδωσε ώθηση και στο 64’ απείλησαν με το 3-1, όμως ο Ντραγκόφσκι έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του Ουεντά.
Ο Κόντης έριξε στη μάχη τους Ζαρουρί και Πάντοβιτς, αντί των Τζούρισιτς, Τετέ παίζοντας με δύο φορ και στο 80’ το «τριφύλλι» θα μπορούσε να κάνει το 2-2, όμως ο Τσέριν νικήθηκε σε τετ-α-τετ με τον Βελενρόιτερ. Και αφού δεν έγινε το 2-2, στο 90’ η ολλανδική ομάδα κλείδωσε τη νίκη της με κοντινό σουτ του Λάριν, έχοντας και δοκάρι στο 90+3’ με τον Σάουερ.
Ο Σιώπης ξεχώρισε στη μεσαία γραμμή του «τριφυλλιού», ενώ πολύ καλό ματς έκανε και ο Ίνγκασον που «καθάριζε» πίσω όσο μπορούσε. Ουσιαστικός στο παιχνίδι του ο Καλάμπρια. Μούσα, Βαλέντε και Ριντ οι κορυφαίοι από πλευράς νικητών.
Διαιτητής: Όσμερς (Γερμανίας), Βοηθοί: Σάαλ (Γερμανίας), Γκίτελμαν (Γερμανίας), 4ος: Έξνερ (Γερμανίας), VAR: Ντίνγκερτ (Γερμανίας), AVAR: Ντάνκερτ (Γερμανίας).
Κίτρινες: 33’ Στάιν - 13’ Σφιντέρσκι, 34’ Κυριακόπουλος, 58’ Τουμπά, 80’ Σιώπης
ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ (Ρόμπιν Φαν Πέρσι): Βέλενροϊτερ, Ριντ (78’ Νιούκοπ), Μπος (65’ Γουατανάμπε), Σμαλ, Αχμέντχοτζιτς, Στάιν, Χουάνγκ (46’ Ταργκαλίν), Βαλέντε, Μούσα, Σλίτι (65’ Σάουερ), Ουέντα (81’ Λάριν).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (84’ Ταμπόρδα), Κυριακόπουλος, Ίνγκασον, Τουμπά, Σιώπης, Τσέριν, Τετέ (69’ Πάντοβιτς), Τζούρισιτς (69’ Ζαρουρί), Καλάμπρια, Σφιντέρσκι.

