Ο πρώην χαφ του Παναθηναϊκού θα συνεχίσει να παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα
Σεφτέ μεταγραφικά με εντυπωσιακό τρόπο έκανε η Κηφισιά αυτό το καλοκαίρι, αφού προχώρησε στην απόκτηση του Ρούμπεν Πέρεθ. Ο Ισπανός την περσινή σεζόν ήταν ανενεργός, αφού ο Παναθηναϊκός τον είχε ενημερώσει να αποχωρήσει.
Στην Ελλάδα τον έφεραν οι «πράσινοι» το καλοκαίρι του 2021 και μαζί τους κατέκτησε δύο Κύπελλα. Στο παρελθόν έκανε μεγάλη καριέρα στην πατρίδα του, ενώ είχε περάσει και από την ιταλική Τορινο.
Η σχετική ανακοίνωση που βγήκε τη Δευτέρα (2/6): «Η ΠΑΕ Κηφισιά ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Ρουμπέν Σαλβαδόρ Πέρεθ ντελ Μάρμολ, ο οποίος αγωνίζεται ως μέσος.
Ο Ρουμπέν Πέρεθ γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 1989 στη Σεβίλλη της Ισπανίας και εντάχθηκε στην Ακαδημία της Atlético de Madrid σε μικρή ηλικία. Σταδιακά αναρριχήθηκε στα τμήματα υποδομής του ισπανικού συλλόγου, φτάνοντας ως την πρώτη ομάδα της Atlético de Madrid.
Το ντεμπούτο του καταγράφηκε στις 15 Μαΐου 2010 κόντρα στη Getafe.
Ακολούθως, αγωνίστηκε ως δανεικός σε Deportivo La Coruna, Getafe και Real Betis. Το 2012/13 φόρεσε τη φανέλα της Elche CF, ενώ ένα χρόνο αργότερα μετακόμισε στο εξωτερικό για λογαριασμό της Torino. Μετά από ένα εξάμηνο στον ιταλικό σύλλογο, επέστρεψε στην Ισπανία για χάρη της Granada CF.
Εν συνεχεία μεταπήδησε στη CD Leganes, στην οποία έμεινε για πέντε χρόνια. Εκεί εξελίχθηκε γρήγορα σε παίκτη – σύμβολο της ομάδας, καταγράφοντας 165 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.
Το πλήρωμα του χρόνου τον έφερε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021 για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, βάζοντας τέλος σε μια μακρά και απολύτως επιτυχημένη παρουσία στην Ισπανία με 261 συμμετοχές στη La Liga και 23 συμμετοχές στο Copa del Rey.
Με τα χρώματα του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε από το 2021 έως το 2025, κερδίζοντας γρήγορα τον σεβασμό συμπαικτών και αντιπάλων. Η αδιαμφισβήτητη ποιότητά του και ο σπουδαίος χαρακτήρας του έπαιξαν μείζονα ρόλο ώστε να του δοθεί το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Παναθηναϊκού, με τον οποίο είχε 118 συμμετοχές σε τέσσερα χρόνια.
Ως παίκτης του Παναθηναϊκού πανηγύρισε δύο φορές την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας (2022 & 2024), ολοκληρώνοντας την εξαιρετική πορεία του πριν από μερικές ημέρες.
Στη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του, ο Ρουμπέν Πέρεθ κατέκτησε το 2011 τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική Ελπίδων της Ισπανίας.
Η ΠΑΕ Κηφισιά είναι ιδιαιτέρως περήφανη που ο Ρουμπέν Πέρεθ εντάσσεται πλέον στο δυναμικό της, τον καλωσορίζει στην οικογένειά της και του εύχεται κάθε επιτυχία».