02/10/2023
Πρωτάθλημα | Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023 - 13:12

Οριστικά 10 Σεπτεμβρίου η πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής και το εκτός έδρας ξεκίνημα του Απόλλωνα Σμύρνης

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τις ημερομηνίες, ώρες και όλες τις αγωνιστικές στους τέσσερις ομίλους της κατηγορίας

Δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό της ΕΠΟ και έτσι η Γ’ Εθνική οριστικά ξεκινά στις 10 Σεπτεμβρίου 2023… Τότε είναι και το ξεκίνημα του Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος θα φιλοξενηθεί στην Κρήτη από την Επισκοπή στις 16.00 στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής στον 4ο Όμιλο.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τη Δευτέρα (21/8) με τις ημερομηνίες, ώρες και τις αγωνιστικές όλου του πρωταθλήματος, αλλά και τι προβλέπεται για τις ομάδες που θα προβιβασθούν αλλά και που θα υποβιβασθούν, είναι η ακόλουθη: 

«Έναρξη στις 10 Σεπτεμβρίου για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη, σε συμμετοχή, διοργάνωση εθνικής εμβέλειας. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 4 ομίλους και θα συμμετέχουν 72 ομάδες, 18 σε κάθε όμιλο, οι οποίες θα αναμετρηθούν σε 34 αγωνιστικές.

Στη Super League 2 θα προβιβαστούν οι πρωταθλήτριες ομάδες του κάθε ομίλου, δηλαδή τέσσερις ομάδες, χωρίς τη διαδικασία των μπαράζ ανόδου.  Για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 θα υποβιβαστούν απευθείας στα πρωταθλήματα των ΕΠΣ οι επτά τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου. Επιπλέον θα υποβιβασθούν δύο ομάδες που θα προκύψουν ως εξής: η ηττημένη του αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 1ο και 2ο όμιλο και η ηττημένη του μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 3ο και 4ο όμιλο.

Οι παραπάνω αγώνες μπαράζ θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα που θα οριστούν από την Επιτροπή Διοργανώσεων, θα είναι μονοί και αν στην κανονική διάρκεια λήξουν ισόπαλοι θα υπάρξει ημίωρη παράταση. Αν και στην ημίωρη παράταση δεν προκύψει νικητής θα ακολουθήσει διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή. Συνολικά θα υποβιβαστούν τριάντα (30) ομάδες».

-Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τις ημερομηνίες και τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων της Γ' Εθνικής.

- Δείτε ΕΔΩ το πλήρες πρόγραμμα αγώνων της Γ' Εθνικής.

Μοιραστείτε το: