25/03/2023
ΓΓΑ | Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 - 15:39

Άλλα λόγια να… αγαπιόμαστε και αναλήθειες από Αυγενάκη για την SL2 (video)

Υποστήριξε ότι θα προχωρήσει η χρηματοδότηση από το στοίχημα στις άλλες επαγγελματικές λίγκες, αλλά… ξέχασε ότι στην Α’ Εθνική δεν υπήρξε απόφαση και όταν στριμώχτηκε για τα ψίχουλα στη Β’ Εθνική απάντησε με «καλή χρονιά» * Εκθέτει όλη τη Νέα Δημοκρατία ο υφυπουργός Αθλητισμού

Έκθετος είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης, που προσπαθεί να το παίζει… άνετος, αλλά προδίδεται μέσα από τα ίδια τα λόγια του. Ο υφυπουργός Αθλητισμού επιχείρησε -μάταια- να «παραμυθιάσει» την κοινή γνώμη μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΑΚ Χανίων το βράδυ της Παρασκευής (3/2) για το θέμα της ακραίας αδικίας προς την Σούπερ Λίγκα 2 ως προς τη χρηματοδότηση από τη φορολογία των κερδών του στοιχήματος. Έτσι αφού είπε πως τάχα ότι είχε αναφέρει ότι υπήρχε πιθανότητα αύξησης των χρηματοδοτήσεων (ευτυχώς υπάρχει βίντεο από τις δηλώσεις του), υποστήριξε ότι τα χρήματα θα διανεμηθούν στις υπόλοιπες λίγκες, αλλά «ξέχασε» ότι η Α’ Εθνική δεν πήρε απόφαση! 

Μάλιστα, όταν στριμώχτηκε, ερωτηθείς για τα ψίχουλα της διανομής προς την Σούπερ Λίγκα 2 απέφυγε να απαντήσει δίνοντας ευχές!

Ο Αυγενάκης με την τακτική που ακολουθεί και την πολιτική του… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, σε συνδυασμό με τις αναλήθειες που αναφέρει φανερώνει πως βρίσκεται σε μεγάλη πίεση πλέον, αφού εξαιτίας του στο φινάλε ζημιώνεται όλη η Νέα Δημοκρατία.

«Εγώ ακόμα τους περιμένω, γιατί είχαμε πει σε δύο 24ώρα θα τα ξαναλέγαμε, ακόμα και για την πιθανότητα αύξησης. Αντί να τα ξαναπούμε, γιατί δεν καταλήξαμε κάπου, ανέστειλαν το πρωτάθλημα. Κανένα πρόβλημα... Εμείς συνεχίζουμε τη διαδικασία προετοιμασίας της ΚΥΑ που θα κατανέμει τα χρήματα στις υπόλοιπες τρεις Λίγκες, τη Σούπερ Λιγκ, τη Λίγκα του μπάσκετ, του βόλεϊ και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Και βέβαια, όταν με το καλό επανέλθουν στα γήπεδα τότε θα συνεχίσουμε τη συζήτηση για την όποια χρηματοδότηση μπορεί το κράτος να τους βοηθήσει μέσα από το μόνιμο μηχανισμό που συστήσαμε για τη στήριξη του αθλητισμού.

Εμείς είμαστε εδώ και ό,τι είπαμε το είπαμε πολύ καθαρά προς κάθε κατεύθυνση: Βρεθήκαμε τη δεύτερη φορά για να βάλουμε στο τραπέζι προς όλες τις κατευθύνσεις τα κριτήρια βάσει των οποίων θα προχωρούσαμε τη κατανομή. Θα δίναμε ραντεβού σε δύο 24ωρα για να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα και τη πιθανότητα αύξησης χρηματοδοτήσεων ή άλλους τρόπους βελτίωσης όλων αυτών. Αντί αυτού, είδαμε να παίρνουν μία απόφαση, η οποία κατά την άποψή μου είναι ακραία. Εμείς θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας με όλες τις υπόλοιπές Λίγκες… Έχουμε μεριμνήσει ως Πολιτεία για όλους τους εργαζόμενους είτε είναι ποδοσφαιριστές ή απλά στελέχη στις ΠΑΕ και συνεχίζουμε την πορεία μας»

-Ισχύει ότι από τις 270 χιλιάδες πέσαμε στις 70 χιλιάδες;

«Να είστε καλά, καλή χρονιά».

Μοιραστείτε το: