25/03/2023
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 - 20:50

Μπαλτάκος: «Αδύνατο να βρει άλλο διαιτητή ο Μπένετ...»

Αυτό είπε για το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός ο πρόεδρος της ΕΠΟ, προσθέτοντας ότι θα αρχίσει ξανά η ανάλυση των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ

Στον Ολυμπιακό έγιναν έξαλλοι με τον ορισμό του Σλοβάκου διαιτητή Κρούζλιακ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ζήτησαν αλλαγή διαιτητή, αλλά ο Τάκης Μπαλτάκος είπε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Μιλώντας την Πέμπτη (2/2) στην ΕΡΤ3, ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανέφερε σχετικά: «Δεν είναι ευχάριστο οι ανακοινώσεις διότι το κλίμα δυναμιτίζεται, τα ξέρουμε όλοι αυτό, δεν χρειάζεται να το επισημάνω εγώ. Είναι κάτι το οποίο δεν διευκολύνει την ομαλή διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο, είναι σύνηθες, δεν είναι σπάνιο και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα διακοπεί και εύκολα αυτή η εμμονή, ας το πούμε έτσι, των παραγόντων σε θέματα διαιτητικά.

Δεν προλαβαίνει να αλλάξει ο διαιτητής, είναι ξένος, δεν γίνεται μην ξεχνάμε και πρέπει για να αντικατασταθεί να αντικατασταθεί από ξένο διαιτητή, άρα το βλέπω αδύνατο παρότι εγώ δεν είμαι ΚΕΔ, ούτε έχω σχέσεις με την ΚΕΔ και δεν θέλω να έχω σχέσεις με την ΚΕΔ, δεν θέλω ούτε να μαθαίνω τι κάνουν, ούτε να παρεμβαίνω και δεν πρέπει κιόλας αλλά ξέρω επειδή έχω μιλήσει με τον κ. Μπένετ σε θέματα τέτοια ότι αυτοί οι διαιτητές, τους βρίσκει για να το πω απλά και λαϊκά, πολύ πριν τον αγώνα. Είναι αδύνατον τώρα να βρει άλλον διαιτητή.

Βεβαίως ο Ολυμπιακός το ζητάει, φαντάζομαι ότι ο κ. Μπένετ το γνωρίζει ήδη αυτό, αλλά δεν βλέπω δυνατότητα να αλλαχθεί ο διαιτητής από σήμερα για να έρθει σε μία, δύο μέρες».

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας έκανε γνωστό ότι θα αρχίσει ξανά η ανάλυση των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ.

«Έχω μιλήσει με τον κ. Μπένετ για κάτι που είχε γίνει επί Κλάτενμπεργκ στην αρχή και μετά διεκόπη δεν ξέρω για ποιο λόγο. Επειδή στην ΚΕΔ γνωρίζουν τους κανονισμούς, είναι υποχρεωμένοι πιστεύω κάθε Τρίτη, τις φάσεις που έχουν απασχολήσει, να τις αναλύουν και να εξηγούν για ποιο λόγο έγινε κάτι. Αυτό λοιπόν θα ισχύσει, αυτή είναι η συνεννόησή μου, από την επόμενη εβδομάδα. Επειδή και ο Μπένετ και η ΚΕΔ δεν ήταν έτοιμοι προχθές, αυτό που τους είπα, είναι να εξηγήσουν γιατί δεν είναι πέναλτι. Δεν ξέρω αν μπορούν να δοθούν οι ενδοεπικοινωνίες διαιτητών γιατί δεν το έχω συζητήσει. Αυτό που έγινε με τη φάση στο ΑΕΚ - Αρης, είναι ότι τους είπα να πουν για ποιον λόγο δεν ήταν πέναλτι. Επειδή δεν ήταν έτοιμοι να βγάλουν ανακοινώσεις, προσφέρθηκα να πω εγώ τι θεωρούν, αλλά τους είπα ότι από την επόμενη εβδομάδα πρέπει να το κάνετε εσείς», δήλωσε ο Τ. Μπαλτάκος. 

Μοιραστείτε το: