02/10/2023
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 - 17:50

Η ΑΕΚ μπλόκαρε το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας 1 για τα χρήματα από το στοίχημα

Για δίκαιη κατανομή σε όλο το ποδόσφαιρο μίλησε ο πρόεδρος της διοργανώτριας Βαγγέλης Μαρινάκης * Σε τι διαφώνησε η Ένωση και μειοψήφησε

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας 1 την Πέμπτη (2/2) είχε ως μοναδικό θέμα συζήτησης τα λεφτά που θα πάρουν οι 14 ΠΑΕ από το στοίχημα, αλλά έμελε να διακοπεί πρόωρα.

Και τούτο διότι η ΑΕΚ, δια μέσω του εκπροσώπου της Γιώργου Κοσμά, μπλόκαρε το Δ.Σ., καθώς ναι μεν δήλωσε ευχαριστημένη για το ποσό που εξασφάλισε η Λίγκα, ωστόσο διαφώνησε ως προς το πώς θα γίνει η διανομή για όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και μειοψήφησε στην πρόταση του προέδρου του συνεταιρισμού Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος έκανε λόγο για δίκαιη κατανομή και ότι θα πρέπει να ψηφιστεί αυτό.

«Είμαστε ευχαριστημένοι από το ποσό που πήρε η SL1, αλλά δεν είμαστε υπεύθυνοι για τη διανομή και μειοψηφούμε», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Κοσμάς.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ ο Μάκης Γκαγκάτσης ανέφερε ότι «εμείς συμφωνούμε απολύτως να μείνει η κατανομή ως έχει και τη θεωρούμε δίκαιη για όλες τις λίγκες», ενώ ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης, εκπροσωπώντας τον Παναθηναϊκό, είπε: «Δεν μπορεί να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Για να βγει το 1,5 εκατομμυριο κάποιοι θα πάρουν λιγότερα. Εμείς συμφωνούμε απόλυτα με την κατανομή ως έχει».

Η ενημέρωση της Λίγκας αναφέρει τα εξής: «Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:

“Έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια από το καλοκαίρι για να πάρει η Super League και οι ομάδες, αυτό που εμείς θεωρούμε σωστό. Χάσαμε χρόνο, κάναμε τεράστιες προσπάθειες και πήραμε 1,5 εκατομμύριο ανά ομάδα. Για να γίνει αυτό έγινε υπέρβαση από όλους.

Θέλω λοιπόν σήμερα να είμαστε ξεκάθαροι. Δεν μπορεί να πηγαίνουμε ως Super League να παίρνουμε τελικά αυτό που θεωρούμε σωστό και τα μέσα που έχουν ή επηρεάζουν τα μέλη του Συνεταιρισμού να κάνουν επιθέσεις για τη διανομή των χρημάτων. Θα είμαστε ξεκάθαροι λοιπόν όλοι εδώ. Θα ψηφίσουμε ότι η κατανομή είναι δικαιότατη όπως έγινε για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ένας κουμπαράς είναι! Πάμε λοιπόν να σας ακούσουμε”.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε (δεν παραστάθηκε η ΠΑΕ Βόλος), όλοι οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ-Μελών της Super League, καθώς και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, ψήφισαν υπέρ της πρότασης του προέδρου της Super League, εκτός της ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία την καταψήφισε.

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου διακόπηκε, αφού λόγω της αρνητικής ψήφου της ΑΕΚ, δεν υπήρξε ομοφωνία».

Μοιραστείτε το: