08/08/2022
Πόλο | Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 - 17:03

Γύρισε χαρούμενη η Εθνική πόλο ανδρών...

Με τα χάλκινα μετάλλια στο στήθος οι παίκτες του Βλάχου * Τι δήλωσαν ο κόουτς, οι διεθνείς και ο Μαυρωτάς 

Συνεπής ήταν η Εθνική πόλο ανδρών στο ραντεβού με τις επιτυχίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και το μεσημέρι της Δευτέρας (4/7) η αποστολή γύρισε στην Αθήνα, με τα χαμόγελα να περισσεύουν.

Τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου υποδέχθηκαν μέλη της ΚΟΕ, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και φυσικά οι οικογένειές τους. 

Στις δηλώσεις τους ειπώθηκαν τα εξής: 

Θοδωρής Βλάχος: «Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη ότι μέσα σε λίγους μήνες πήραμε ένα ακόμη μετάλλιο. Το απολαμβάνουμε, αλλά θα συνεχίσουμε τη δουλειά. Έχουμε τη διοργάνωση στο Σπλιτ και θέλουμε σε ενάμιση μήνα να κατακτήσουμε και εκεί κάτι. Θέλω να ευχαριστήσω την ομοσπονδία, τον πρόεδρο κ. Γιαννόπουλο και τον υπεύθυνο του πόλο, κ. Αφρουδάκη, γιατί είχαμε ό,τι ζητήσαμε. Είχαμε πολλές αλλαγές στην ομάδα και τα παιδιά που μπήκαν έδειξαν την ποιότητά τους».

Γιάννης Φουντούλης: «Έχουμε το υλικό ώστε να φέρουμε κι άλλες διακρίσεις τα επόμενα χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι και μόνο ότι έχουμε μια μικρή πικρία που δεν περάσαμε στον τελικό, δείχνει τι πιστεύουμε γι' αυτή την ομάδα. Κάποιες στιγμές ολιγωρίας και πάντα το παρασκήνιο που υπάρχει με την Ιταλία μας άφησαν εκτός τελικού. Θέλαμε αυτό που έγινε στο Τόκιο να ήταν μόνο η αρχή και θέλουμε να έχουμε σταθερότητα φτάνοντας κάποια στιγμή μέχρι το χρυσό. Θέλουμε μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024 να έχουμε βρεθεί εκεί που ονειρευόμαστε».

Άγγελος Βλαχόπουλος: «Είναι ωραίο να βλέπεις χαρούμενα πρόσωπα. Έπρεπε να παλέψουμε για τα παιδιά που έμειναν πίσω. Παίξαμε με ψυχή και δίκαια φοράμε αυτό το μετάλλιο. Μακάρι σε κάθε διοργάνωση να είμαστε στην τετράδα, αλλά κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία. Στόχος πάντα είναι το μετάλλιο.

Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς: «Δεν σταματάμε εδώ. Θέλω να το βαρεθεί ο κόσμος αυτό. Να έρχεται πιο συχνά στο αεροδρόμιο. Στόχος μας είναι σύντομα και το χρυσό, αλλά μέσα από δουλειά θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε».

Μάνος Ζερδεβάς: «Ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος έκανε παιχνίδι καριέρας και μας έβγαλε ασπροπρόσωπους. Το λέω πως τον έπιασε η μέση του γιατί μας κουβάλησε στις πλάτες του. Είχαμε πει ότι ο ένας θα δίνει ώθηση στον άλλο».

Παναγιώτης Τζωρτζάτος: «Ένιωθα καλά, με βοήθησε και η ομάδα, αλλά ο Μάνος βοήθησε πολύ. Με εκείνον βγήκαμε πρώτοι στον όμιλο. Η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη».

Γιώργος Μαυρωτάς: «Είμαι πολύ περήφανος γι' αυτή την ομάδα, όχι μόνο για το χάλκινο μετάλλιο, αλλά και για τον παλικαρίσιο τρόπο που το κερδίσαμε. Οι απώλειες τους δυνάμωσαν και έπαιξαν ο ένας για τον άλλον με καθαρό μυαλό και πολλή ψυχή υπό τις οδηγίες του μαέστρου Θοδωρή Βλάχου. Η ομάδα αυτή όπως έδειξε και στη Βουδαπέστη δεν έχει πιάσει ακόμη ταβάνι. Το ελληνικό πόλο έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον, σαν μια αδιάρρηκτη αλυσίδα που κάθε κρίκος είναι πιο δυνατός από τον προηγούμενο».

Μοιραστείτε το: