08/08/2022
Διοικητικά - Δικαστικά | Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 - 16:40

Σούπερ Λίγκα 1: Συντριπτικά υπέρ Κλάτενμπεργκ, απομονωμένη η ΑΕΚ…

Οι 11 από τις 14 ομάδες θέλουν να συνεχίσει ο Άγγλος ως αρχιδιαιτητής * Λευκό ο ΠΑΟΚ, απών ο ΝΠΣ Βόλος * Οι αποφάσεις του Δ.Σ.

Όσοι βιάστηκαν να τον… τελειώσουν ήδη εκτέθηκαν! 

Η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων της Σούπερ Λίγκας 1 τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στη θέση του αρχιδιαιτητή.

Αυτό προκύπτει και από το αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας, που διεξήχθη στο Δ.Σ. της διοργανώτριας μέσω τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα (4/7)! Εκεί, όπου η ΑΕΚ απομονώθηκε, καθώς ήταν η μόνη ΠΑΕ από τις 14 της μεγάλης κατηγορίας, που δεν θέλει τον Κλάτενμπεργκ ως πρόεδρο της ΚΕΔ. «Αυτός κάνει τουρισμό μεταξύ Ακρόπολης και Πυραμίδων», ήταν η θέση που ακούστηκε από τους «κιτρινόμαυρους», αλλά δεν συγκίνησε κανέναν...

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ κράτησε ουδετερότητα, επισήμανε ότι η Σούπερ Λίγκα 1 μπορεί απλά να εισηγηθεί καθώς η όποια απόφαση ανήκει στην ΕΠΟ και ψήφισε λευκό, ενώ ο ΝΠΣ Βόλος κατά την προσφιλή εσχάτως τακτική του Μπέου απείχε της διαδικασίας…

H δε σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας αναφέρει τα ακόλουθα: «Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League εξέφρασε τη θέση του σχετικά με τη βούληση υλοποίησης του θεσμού της επαγγελματικής διαιτησίας, ως σημαντικού βήματος εξέλιξης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Παράλληλα, κατά πλειοψηφία (11 ΠΑΕ τοποθετήθηκαν υπέρ, 1 ΠΑΕ κατά, 1 ΠΑΕ απούσα, 1 ΠΑΕ επιφυλάχθηκε), το Δ.Σ. εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του κ. Mark Clattenburg, για το έργο που έχει επιτελέσει στη Διαιτησία μέχρι σήμερα, καθώς και τη βούλησή του να εισηγηθεί και να στηρίξει την ανανέωση της θητείας του για τα επόμενα δύο χρόνια.

Επίσης, ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε να ενημερωθούν εγγράφως FIFA, UEFA, ΕΠΟ και αρμόδιες αρχές, για τη βούληση των ΠΑΕ, όπως εκφράστηκε παραπάνω.

Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο έδωσε εξουσιοδότηση προς τον πρόεδρο του Δ.Σ., περί σύγκλησης Γενικών Συνελεύσεων της Super League».

Μοιραστείτε το: