08/08/2022
Διοικητικά - Δικαστικά | Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022 - 22:01

Μπαλτάκος: «Θα στηρίξουμε τη ΦΙΦΑ όπως μας υποστηρίζει και αυτή»

Συνάντηση είχε ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ με τον πρόεδρο της ΦΙΦΑ Τζιάνι Ινφαντίνο στο Παρίσι

Ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Παναγιώτης Μπαλτάκος βρέθηκε στο Παρίσι την Πέμπτη (30/6) στα νέα γραφεία της ΦΙΦΑ κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της τελευταίας, Τζιάνι Ινφαντίνο. Στη συνάντηση από πλευράς της ΕΠΟ ήταν παρόντας και ο Ιάκωβος Φιλιππούσης (σ.σ. εκτελεί χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου).

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία και φιλοξενήθηκε την Παρασκευή (1/7) στο επίσημο σάιτ της ΕΠΟ αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Παναγιώτης Μπαλτάκος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο στο Παρίσι, κατόπιν πρόσκλησής του. Ο κ. Μπαλτάκος δήλωσε ότι προσβλέπει σε στενή σχέση με τη FIFA: «Ήθελα να πω στον κ. Ινφαντίνο ότι θα συνεργαστούμε με τη FIFA στην Ελλάδα, μπορούμε να βοηθήσουμε σε ό,τι σχεδιάζει να κάνει παγκοσμίως και θα στηρίξουμε τη FIFA όπως μας υποστηρίζει και αυτή», δήλωσε ο κ. Μπαλτάκος που εξελέγη πρόεδρος στις αρχές Ιουνίου.

Δικηγόρος στο επάγγελμα, ο κ. Μπαλτάκος διαθέτει μακρά ενασχόληση με το ελληνικό ποδόσφαιρο ως νομικός σύμβουλος της Ελληνικής Λίγκας.

Πρόσθεσε ότι ήθελε επίσης να ακούσει τις απόψεις του προέδρου της FIFA για το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο.

«Υπάρχουν κάποια θέματα που ήθελα να συζητήσω μαζί του, το οποίο και έκανα, και επίσης να μου εκθέσει την άποψή του για το ποδόσφαιρο παγκοσμίως, την οποία επίσης είχα την ευκαιρία να ακούσω», είπε ο κ. Μπαλτάκος».

Ο κ. Ινφαντίνο έδωσε ως δώρο στον κ. Μπαλτάκο την επίσημη μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ».

Μοιραστείτε το: