08/08/2022
ΑΕΛ | Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 - 20:10

Κούγιας κατά Καλογιάννη: «Δεν δικαιούται να ομιλεί ο μεγαλύτερος εχθρός της ΑΕΛ...»

Καυστική απάντηση του απερχόμενου μεγαλομετόχου των «βυσσινί» στον δήμαρχο Λαρισαίων * Παραμένει κανονικά μέχρι την τυπική μεταβίβαση των μετοχών στον Νταβέλη

Ο Αλέξης Κούγιας αποχωρεί από την ΑΕΛ, αλλά δεν αφήνει και τίποτα να πέσει κάτω... Την Τετάρτη (29/6) ο απερχόμενος μεγαλομέτοχος των «βυσσινί» απάντησε καυστικά σε δήλωση που έκανε ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος έκανε λόγο για το τέλος μιας περιόδου έντονης τοξικότητας.

«Σημαντική η ημέρα για την πόλη και ειδικά για την ΑΕΛ. Κλείνει μια περίοδος έντονης τοξικότητας στην τοπική κοινωνία και στις τάξεις των χιλιάδων φιλάθλων της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξή του, ο τέως μεγαλομέτοχος φρόντισε και πάλι να χρησιμοποιήσει δηλητηριώδη λόγο κατά θεσμικών και αθλητικών παραγόντων αλλά και απλών φιλάθλων. Δεν θέλησε ποτέ να ακούσει τις προτροπές μας, από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στην πόλη, για την αναγκαία διαφύλαξη της ενότητας.

Είναι αναμφίβολα θετικό ότι η ΑΕΛ επιστρέφει στα χέρια Λαρισαίων. Ευχόμαστε στη νέα διοίκηση να καταφέρει σύντομα να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε η προηγούμενη περίοδος και να αντλήσει τα θετικά στοιχεία από τις λαμπρές σελίδες της ομάδας, επαναφέροντάς την, στη θέση που της αξίζει. Όλα τα υπόλοιπα έχουμε το χρόνο να τα συζητήσουμε», δήλωσε ο Απ. Καλογιάννης.

Και η δήλωση Κούγια: «Διάβασα με πολύ προσοχή την ανακοίνωση του Δημάρχου Λαρισαίων με αφορμή την μελλοντική πώληση των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ στον κ. Αχιλλέα Νταβέλη και σε αυτόν το βερμπαλιστή και χωρίς κανένα έργο που να κάνει καλύτερη την ζωή των πολιτών της Λάρισας, θέλω να πιστεύω σύντομα απερχόμενο, θέλω να απαντήσω τα εξής:

Το συγκεκριμένο πρόσωπο που πάντοτε υπήρξε ακόμη και από την εποχή Πηλαδάκη ο μεγαλύτερος εχθρός της ΑΕΛ και τροχοπέδη της εξελίξεως της στην Λάρισα δεν δικαιούνται να ομιλεί. Είναι ο μοναδικός Δήμαρχος στην Θεσσαλία που δεν έχει πατήσει από τότε που ασχολείται με τα δημοτικά θέματα ούτε σε έναν αγώνα της ομάδας της πόλης του. Δεν έχει πάρει θέση για να διαμαρτυρηθεί και να μας συμπαρασταθεί στα 7 χρόνια που είμαι ιδιοκτήτης και πρόεδρος, ούτε για μία άδικη απόφαση εις βάρος της ΑΕΛ, ακόμη και τότε που μας ανακάλεσαν τα δελτία δεν βγήκε να κάνει ούτε αυτός, ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος έστω και μία δήλωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας.

Με κορόιδευε επί 7 χρόνια ότι είναι κοντά σε λύση για το AEL FC ARENA και από ότι έχω μάθει δεν έχει κάνει ούτε ένα τηλέφωνο πουθενά ακόμη και τότε που διοικούσε την Ελλάδα το κόμμα του. Επί 6 χρόνια μαζί με τον Κωσταρόπουλο με εξαπατούσαν λέγοντας μου ότι το Αλκαζάρ είναι ακατάλληλο και με εξανάγκαζαν να πληρώσω 2.600.000€ στον Πηλαδάκη για να μην ξεσπιτωθεί η ΑΕΛ από την Λάρισα.

Είμαι βέβαιος ότι τώρα με τον κ. Νταβέλη θα καλοπεράσει, γιατί εμένα δεν με έκανε δημότη Λάρισας αυτός ο κακούλης και εκδικητικός χαρακτήρας, αλλά τον κ. Νταβέλη δυστυχώς για αυτόν και με την οικονομική αυτοκρατορία που έχει εγκαθιδρύσει εκεί που γεννήθηκε δεν μπορεί να τον διώξει και τον βλέπω δυστυχώς τον κακομοίρη καθημερινό πρωτοσέλιδο. Δυστυχώς για τον ίδιο και τους όμοιους του τους προέκυψε Αχιλλέας Νταβέλης και όχι κανένας από τα Τρίκαλα ή από την Ισπανία. Περαστικά του». 

Με άλλη δήλωση ο Αλ. Κούγιας ξεκαθάρισε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταβίβαση των μετοχών στον Αχιλλέα Νταβέλη, ο ίδιος παραμένει κανονικά στο πόστο του και αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ.

Αναλυτικά: «Χθες ολοκληρώθηκε, σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, η συμφωνία για την αγορά από τον κ. Αχιλλέα Νταβέλη όλων των περιουσιακών στοιχείων που καθορίζουν την λειτουργία της ΠΑΕ ΑΕΛ και υπεγράφει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τι θα μεταβιβασθεί από τον κ. Κούγια και τι θα αγορασθεί από τον κ. Νταβέλη σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ ΑΕΛ. Το ιδιωτικό αυτό συμφωνητικό δεν σημαίνει ότι περιήλθε μέχρι σήμερα στην ιδιοκτησία του κ. Νταβέλη έστω και ένα περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ μέχρι να υπογραφούν τα συμβολαιογραφικά έγγραφα της μεταβιβάσεως του προπονητικού κέντρου των Δένδρων, των μετοχών, των λεωφορείων, των τρακτέρ, του ασθενοφόρου και γενικώς όλων των κινητών και ακινήτων διοικείται και διαχειρίζεται από τον κ. Αλέξη Κούγια. Μέχρι και την ημέρα της υπογραφής των συμβολαίων ο μοναδικός ο οποίος εισφέρει χρήματα στο ταμείο της ΠΑΕ ΑΕΛ, αφού δεν υπάρχουν αλλά έσοδα για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις προς το δημόσιο, οι υποχρεώσεις προς το προσωπικό, οι υποχρεώσεις προς τους ποδοσφαιριστές, για να είναι η ΑΕΛ φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη και για να μην χάσει ούτε ένα ποδοσφαιριστή από το ρόστερ της, είναι ο κ. Αλέξης Κούγιας.

Αυτός θα πληρώσει αύριο την Εφορία και το ΙΚΑ (δόσεις και τρέχοντα) για να μην χαθούν οι ρυθμίσεις και αυτός θα διαχειριστεί τα έσοδα από τα τηλεοπτικά και το στοίχημα εφόσον αυτά εισπραχθούν έως και τις 20 Ιουλίου και έτσι θα εξοφληθούν οι ποδοσφαιριστές και οι υπάλληλοι της ομάδας. Επίσης ο κ. Κούγιας συνεχίζει να είναι ο εγγυητής με κατάθεση ποσού 165.000€ για την έκδοση της εγγυητικής, βάσει της οποίας η ΑΕΛ έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Super League 2.

Πρέπει να γίνει σαφές ότι μέχρι σήμερα ο κ. Κούγιας δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από την μελλοντική πώληση της ΠΑΕ ΑΕΛ και ο κ. Νταβέλης δεν έχει καταβάλλει ούτε ένα ευρώ στον κ. Κούγια και η ΠΑΕ ΑΕΛ θα λειτουργεί με χρήματα του κ. Κούγια έως την παράδοση των μετοχών. Αυτονόητο είναι ότι την διαχείριση του site και της ΠΑΕ ΑΕΛ μέχρι την τυπική ολοκλήρωση της αγοροπωλησίας θα την έχει ο κ. Κούγιας και θα δημοσιοποιούνται οι δικές του απόψεις.

Είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα προκύψει κανένα εμπόδιο και καμία παρεξήγηση και ότι το συμβόλαιο τιμής του κ. Κούγια και του κ. Νταβέλη θα τηρηθεί στο ακέραιο και θα ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταβίβαση στον άνθρωπο που έκανε ευτυχισμένη την Λάρισα. Οι σφραγίδες της ΠΑΕ ΑΕΛ και του Ανίκητου Αλόγου ΙΚΕ παραμένουν στα χέρια του κ. Κούγια».

Μοιραστείτε το: