01/07/2022
Διοικητικά - Δικαστικά | Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 - 17:01

ΕΠΟ: Έβγαλαν… λάδι τον Μπαλτάκο, κανονικά γίνεται πρόεδρος

Η Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης έκρινε ότι ο υποψήφιος δεν έχει κανένα κώλυμα εν όψει των εκλογών της 1ης Ιουνίου

Ουδεμία έκπληξη... Ο Tάκης Μπαλτάκος θα γίνει την 1η Ιουνίου ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, αφού είναι ο μοναδικός υποψήφιος εν όψει της Γενικής Συνέλευσης κι ενώ η Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης της Ομοσπονδίας έδωσε τη Δευτέρα (23/5) το «οκ» για την υποψηφιότητά του.

Δεν αναμενόταν, άλλωστε, και κάτι διαφορετικό, με τον Μπαλτάκο να βγαίνει... λάδι και να αναφέρεται ότι δεν έχει κανένα κώλυμα, αν και ο Αλέξης Κούγιας είχε εκθέσει ανεπανόρθωτα την ΕΠΟ.

Αναλυτικά: «Η Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης της Ε.Π.Ο. απέστειλε το βράδυ της Παρασκευής 20 Μαΐου 2022 στη γραμματεία της Ομοσπονδίας την απόφασή της “περί ελέγχου ακεραιότητας/καταλληλότητας του υποψηφίου Παναγιώτη Μπαλτάκου”, όπως ορίζεται από το άρθρο 52 και τα Παραρτήματα Γ και ΣΤ του Καταστατικού της Ε.Π.Ο., διαδικασία που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στην ιστορία της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την απόφαση της ανεξάρτητης επιτροπής: “Ο εν λόγω υποψήφιος πληροί τα προσόντα που απαιτούνται για να θέσει υποψηφιότητα ως Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. και ουδέν κώλυμα εκλογής για την προεδρία της Ε.Π.Ο. έχει”.

Στο σκεπτικό της απόφασης, η Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης αναφέρει ότι ο Παναγιώτης Μπαλτάκος “έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τον έλεγχο ακεραιότητας προσκομίζοντας εμπροθέσμως άπαντα τα αιτηθέντα δικαιολογητικά”.

Κατόπιν των ανωτέρω ο Παναγιώτης Μπαλτάκος θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. στην Ειδική Εκλογική Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματισθεί για την 1η Ιουνίου 2022. Υπενθυμίζεται ότι τον κ. Μπαλτάκο έχουν προτείνει 44 Ενώσεις Μέλη της Ομοσπονδίας».

Μοιραστείτε το: