05/07/2022
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ | Κυριακή 22 Μαΐου 2022 - 13:35

Μπήκαν υπογραφές στις συμβάσεις για το γήπεδο του ΠΑΟ στον Βοτανικό

ΠΑΕ, Ερασιτέχνης, Δήμος Αθηναίων και ΑΕΠ Ελαιώνα δεν ανησυχούν για την αγωγή των «59» * Τι δήλωσαν Αλαφούζος, Μαλακατές και Μπακογιάννης 

Σημαντικό βήμα έγινε την Κυριακή (22/5) για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Η «πράσινη» ΠΑΕ, ο Ερασιτέχνης, ο Δήμος Αθηναίων και η ΑΕΠ Ελαιώνα υπέγραψαν τις συμβάσεις για το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης, δείχνοντας έτσι και ότι δεν ανησυχούν για την αγωγή που κατέθεσαν 59 μέλη του Ερασιτέχνη σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών για το γήπεδο και η οποία θα εκδικαστεί τον Φεβρουάριο του 2023.

Κρίνεται δηλαδή ότι η αγωγή είναι απλά ένα δικαστικό θέμα, που δεν μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη των πραγμάτων για την πορεία της κατασκευής της νέας έδρας του «τριφυλλιού». 

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, δήλωσε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου της Διπλής Ανάπλασης, που θα δώσει άλλη προοπτική στον Παναθηναϊκό, στον Ερασιτέχνη και στην ΠΑΕ. Θα έχουμε τις καλύτερες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα βοηθήσει ώστε η ομάδα μας να έχει ένα μέλλον αντάξιο με τη μεγάλη ιστορία και το παρελθόν του Παναθηναϊκού».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟ, Παναγιώτης Μαλακατές, ανέφερε: «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας. Αφήνουμε πίσω αντεγκλήσεις και διχασμό και ενωμένοι όλοι μαζί προχωράμε για να παραλάβουμε τις πιο μεγάλες και σύγχρονες εγκαταστάσεις για να στεγάσουν τα όνειρά μας και τις φιλοδοξίες μας για έναν Παναθηναϊκό πρωταθλητή σε όλα τα σπορ, αλλά και η Λεωφόρος μας να θυμίζει πάντα στις επόμενες γενιές τη ρίζα μας. Ζήτω ο Παναθηναϊκός».

Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, είπε: «Είναι μία ιστορική μέρα για τον Δήμο Αθηναίων. Το διπλό όνειρο της Αθήνας και του Παναθηναϊκού αποκτά επιτέλους “σάρκα και οστά”. Χρειάστηκε να δουλέψουμε όλοι μαζί, μεθοδικά και αποτελεσματικά. Να υπερβούμε εγωισμούς, ανησυχίες, προσκόμματα. Να δούμε μακρύτερα από το “σήμερα” και να χτίσουμε για το “αύριο”. Με αυτές τις υπογραφές περνάμε αποφασιστικά στο επόμενο στάδιο της υλοποίησης. Χρειάζεται η ίδια προσήλωση, η ίδια καλή συνεργασία, η ίδια αποτελεσματικότητα. Σε λίγα χρόνια ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει ένα νέο, σύγχρονο γήπεδο, ενώ οι Αθηναίοι μια όμορφη, ζωντανή γειτονιά στο Βοτανικό και αντίστοιχα ένα σημαντικό πνεύμονα πρασίνου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Και αυτή είναι η δέσμευση όλων μας, της Πολιτείας, του Δήμου, του Ερασιτέχνη, της ΠΑΕ και των Τραπεζών.

Η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί, το έργο θα γίνει, δεν πρόκειται να το στερήσουμε από κανέναν Αθηναίο. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη κ. Παναγιώτη Μαλακατέ, τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Γιάννη Αλαφούζο, τον CEO της Alpha Bank και εκπρόσωπο της ΑΕΠ Ελαιώνα κ. Βασίλη Ψάλτη. Επίσης, οφείλω να ευχαριστήσω θερμά την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς κ. Α. Γεωργιάδη, Γ. Γεραπετρίτη, Θ. Σκυλακάκη και τον υφυπουργό κ. Ν. Ταγαρά για την εξαιρετική συνεργασία».

Μοιραστείτε το: