25/05/2022
Γυναικείο ποδόσφαιρο | Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 - 15:28

Σκάνδαλο στην ΕΠΟ με την Α’ Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών: Συμμετέχουν παράνομα δύο ομάδες!

Αγροτικός Αστέρας Ευόσμου και Αστέρας Ρεθύμνου δεν βρίσκονται στη λίστα αναγνώρισης της ΓΓΑ και δεν ήταν ούτε μέσα στα επιχορηγούμενα σωματεία * Τι αναφέρει ο νόμος και γιατί απαγορεύεται η παρουσία σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα… * Ετοιμάζονται αγωγές κατά της Ομοσπονδίας!

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αυτά είναι από τα άγραφτα, αλλά δεν είναι έτσι… Το τι συμβαίνει μετά τον «αφρό» του ελληνικού ποδοσφαίρου (δηλαδή τη Σούπερ Λίγκα 1) είναι αδιανόητο! Στην Α’ Εθνική ποδοσφαίρου γυναικών επί παραδείγματι, εκεί που ο πρώην πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ, Γιώργος Χατζησαρόγλου, διέλυσε τα πάντα για να χωρέσει… φίλους και γνωστούς δημιουργώντας ένα μπάχαλο δύο ομίλων, συμβαίνουν σημεία και τέρατα.

Στην Α’ Κατηγορία, λοιπόν, υπάρχει ένα μεγάλο σκάνδαλο που σκόπιμα καιρό τώρα προσπαθούν στην Ομοσπονδία να το κρατήσουν εντός των τειχών… Ποιο είναι αυτό; Δύο ομάδες της Α’ Εθνικής Ποδοσφαίρου Γυναικών δεν διαθέτουν το απαιτούμενο μητρώο αναγνώρισης της ΓΓΑ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, που είναι ενεργή από τον Σεπτέμβριο του 2021 και συμμετέχουν παρανόμως στο πρωτάθλημα, που είναι πανελλήνιο. Ψάχνοντας παρατηρούμε ότι στον 1ο όμιλο ο Αγροτικός Αστέρας Ευόσμου και στον 2ο ο Αστέρας Ρεθύμνου δεν υπάρχουν στη σχετική λίστα αναγνώρισης και παράλληλα δεν συμπεριλήφθηκαν ούτε στην επιχορήγηση!

Το άρθρο 9 στις επείγουσες τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας είναι ξεκάθαρο περί τη «μεταβατική δυνατότητα συμμετοχής στις αθλητικές διοργανώσεις σωματείων τα οποία στερούνται ειδικής αθλητικής αναγνώρισης και εγγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο». 

Συγκεκριμένα, η νέα διάταξη που αντικαταστάθηκε (στο ν 4726/2020) αναφέρει τα εξής: «Άρθρο 30

Μεταβατικές διατάξεις

2. Αθλητικό σωματείο, το οποίο κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος είναι ήδη εγγεγραμμένο σε αθλητική ένωση ή ομοσπονδία, χωρίς να έχει λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση, μετέχει στην αγωνιστική δραστηριότητα της οικείας ένωσης ή ομοσπονδίας, πλην των πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων ή των τελικών φάσεων πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων, έχοντας τη δυνατότητα να λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση και να εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο σωματείων του 142 του ν.4714/2020 (Α’148), το αργότερο έως την 31η.7.2022. Αθλητικό σωματείο που δεν λαμβάνει την ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν εγγράφεται στο ανωτέρω ηλεκτρονικό μητρώο εντός του χρονικού διαστήματος του πρώτου εδαφίου, διαγράφεται αυτοδικαίως από το οικείο μητρώο μελών αι δεν δύναται να συμμετέχει εφεξής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας».  

Γίνεται κατανοητό, λοιπόν, ότι οι δύο ομάδες, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου δηλαδή θα μπορούσαν να μετέχουν μέχρι την 31/7/2022 σε τοπικά πρωταθλήματα και όχι στην Α’ Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών, που είναι Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Εδώ βρίσκεται και η παρανομία με ευθύνη της ΕΠΟ. Φυσικά πρόκειται για αλλοίωση του πρωταθλήματος και σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, το οποίο στην Ομοσπονδία το γνωρίζουν και προσπαθούσαν καιρό τώρα να το… κουκουλώσουν για να μην πάρει έκταση. Ωστόσο, επειδή υπάρχουν ομάδες που υπέστησαν ζημία, είχαν αθλητική αναγνώριση αλλά υποβιβάσθηκαν αδίκως αφού θα μπορούσαν να είναι αυτές στην Α’ Εθνική, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε δεύτερο χρόνο ετοιμάζονται αγωγές κατά της Ομοσπονδίας για όλα αυτά! 

Και βέβαια ενδιαφέρον θα έχει πλέον και η αντίδραση του υφυπουργείου Αθλητισμού, που είναι μήνες τώρα στα μαχαίρια με την ΕΠΟ…  

Μοιραστείτε το: