16/09/2024
Conference League | Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024 - 00:10

Ο Ιωαννίδης κράτησε ζωντανό τον Παναθηναϊκό με γκολάρα

Με ένα φανταστικό τέρμα του ο Έλληνας φορ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 απέναντι στη Λανς και οι «πράσινοι» ελπίζουν για ανατροπή στο ΟΑΚΑ * Οι Γάλλοι έπαιζαν με δέκα από το 22'

Είχε την ευκαιρία να πάρει κάτι παραπάνω, αλλά πλήρωσε τα σοβαρά λάθη του το βράδυ της Πέμπτης (22/8) ο Παναθηναϊκός με αποτέλεσμα να είναι πια με την πλάτη στον τοίχο.

Έχασε με 2-1 από τη Λανς στη Γαλλία στο πλαίσιο των πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ και για να μείνει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα πρέπει να κάνει την ανατροπή στο ΟΑΚΑ σε μία εβδομάδα.

Πολύ δυνατά μπήκε στο ματς η Λανς και μόλις στο 4' άνοιξε το σκορ με τον Φρανκόφσκι. Αμαρκάριστος εκτέλεσε ο παίκτης των γηπεδούχων με τον Τζούρισιτς να μην έχει γυρίσει όπως θα έπρεπε για να μαρκάρει.

Ο Παναθηναϊκός άργησε να αντιδράσει. Με εξαίρεση μία υποψία φάσης με τον Ιωαννίδη ήταν σε ρόλο κομπάρσου έως το 22', όταν αποβλήθηκε ο Μεντίνα. Δύο λεπτά μετά απείλησε ο Τσέριν, αλλά και στη συνέχεια οι «πράσινοι» δεν ήταν καλοί.

Έτσι στο 34' η Λανς με μία εξαιρετική αντεπίθεση έφτασε στο 2-0 με τον Σαΐντ. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου στο οποίο ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά κατώτερος του αναμενόμενου.

Ωστόσο, μετά την ανάπαυλα όλα άλλαξαν. Με μία γκολάρα στο 53' ο Ιωαννίδης μείωσε σε 2-1 και έδωσε ελπίδες στην ομάδα του εν όψει της ρεβάνς. Αυτό το τέρμα βοήθησε τον Παναθηναϊκό να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να πιέσει.

Αφού γλίτωσε στο 57' με την επέμβαση του Ντραγκόφσκι το 3-1 στην κεφαλιά του Ντανσό, έψαξε την ισοφάριση. Ο Αλόνσο έκανε αλλαγές, αλλά το 2-2 δεν έγινε ποτέ. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία είχε στο 90'+2 ο Γερεμέγεφ.

ΛΑΝΣ (Γουίλ Στιλ): Σαμπά, Γκραντί, Ντάνσο, Μεντίνα, Φρανκόφσκι, Τόμασον (90’ Μεντί), Ντιούφ, Μασάδο, Ντα Κόστα (26’ Κουσάνοφ), Σοτοκά, Σαϊντ (70’ Λασκαρί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (67’ Βαγιαννίδης), Ινγκασον, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Αράο (80’ Μαξίμοβιτς), Τσέριν (85’ Γερεμέγεφ), Τετέ (67’ Πελίστρι), Μπακασέτας, Τζούρισιτς (80’ Λημνιός), Ιωαννίδης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: