24/05/2022
Μπάσκετ | Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 - 19:09

Μπαρτζώκας: «Πρέπει να έχουμε υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας...»

Αυτό είναι το σημαντικότερο εν όψει Ερυθρού Αστέρα, σύμφωνα με τον προπονητή του Ολυμπιακού

Τον Ερυθρό Αστέρα θα υποδεχθεί την Πέμπτη (27/1, 21.00) στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός, στοχεύοντας στην επιστροφή στις νίκες σε ό,τι αφορά την Ευρωλίγκα.

Την Τετάρτη (26/1) ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε ότι το «κλειδί» για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα θα είναι η υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας.

«Κάναμε χθες προπόνηση, θα κάνουμε και σήμερα. Είχαμε δύο μέρες για να προετοιμάσουμε αυτό το παιχνίδι. Απουσίες έχουμε, είναι η αλήθεια. Θα δούμε αύριο ποιοι θα είναι και ποιοι δεν θα είναι.

Είναι μια ομάδα που αμύνεται πολύ καλά στα πρώτα δέκα δευτερόλεπτα της επίθεσης και πρέπει να έχουμε υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, όταν παίζεις εναντίον τους να έχεις υπομονή και να βρεις σε ποιο σημείο μέσα στην διάρκεια της επίθεσης θα εμφανίσουν αδυναμία. Δεν πρέπει δηλαδή να βιαστείς.

Από κει και πέρα, όπως είπα είναι μια ομάδα που αμύνεται πολύ καλά πάνω στην μπάλα και είναι πολύ ανταγωνιστική. Αν δείτε τα τελευταία παιχνίδια τους, ή έχουν κερδίσει ή έχουν χάσει στον πόντο. Έχουν κάποιες σταθερές στο παιχνίδι τους και πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

Εμείς πρέπει να αναλύσουμε στους παίκτες μας τον τρόπο που παίζουν οι αντίπαλοι και να τους πούμε τι πρέπει να κάνουν. Από κει και πέρα, πολλές φορές τα λάθη είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής αμυντικής προσπάθειας των αντιπάλων, όμως συχνά είναι και αποτέλεσμα της δικής σου κακής βραδιάς, κακών αποφάσεων, κακής πνευματικής προσέγγισης στο παιχνίδι.

Φυσικά και πρέπει να προστατεύσουμε την μπάλα. Αν δώσουμε 21 κατοχές στον αντίπαλο, όπως κάναμε στον αγώνα με την Μακάμπι, είναι πρόβλημα. Γενικά, πάντως, όλη τη χρονιά έχουν πάει καλά σε αυτόν τον τομέα. Δεν κάνουμε πολλά λάθη και αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο για να κερδίζουμε τα ματς», είπε ο τεχνικός των Πειραιωτών.

Μοιραστείτε το: