25/05/2022
Διοικητικά - Δικαστικά | Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021 - 17:39

Έκλεισαν τα γήπεδα ουσιαστικά, αλλά τυπικά επιτρέπουν μέχρι 1.000 άτομα

Για δύο εβδομάδες ο αρχικός περιορισμός (3 έως 16/1) * Στο 10% η γενική πληρότητα των κερκίδων

To πρώτο βήμα έγινε για να διεξάγονται εκ νέου χωρίς θεατές στις κερκίδες οι αθλητικές διοργανώσεις στη χώρα μας ελέω κορωνοϊού... Το απόγευμα της Δευτέρας (27/12) ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που σε πρώτη φάση θα ισχύσουν από τις 3 έως τις 16 Ιανουαρίου και σε ό,τι αφορά τους αθλητικούς χώρους επιβεβαίωσε όσα είχε ουσιαστικά προαναγγείλει νωρίτερα το πρωί, γνωστοποιώντας ότι το ανώτατο όριο παρουσίας κόσμου στις εξέδρες θα είναι τα 1.000 άτομα.

Αυτό, βέβαια, πρακτικά σημαίνει άδεια γήπεδα και με τις ομάδες να παθαίνουν ξανά μεγάλη οικονομική ζημιά, ιδίως οι ομάδες που έχουν και πολλούς οπαδούς (βλέπε Oλυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρη).

Η πληρότητα, λοιπόν, στις κερκίδες για το χρονικό διάστημα 3 με 16 Ιανουαρίου θα φτάνει μόλις το 10%, με τον Θ. Πλεύρη να κάνει σαφές ότι αν δεν τηρηθούν τα μέτρα θα πάει... περίπατο και το 10% και οι αγώνες θα γίνονται εντελώς κεκλεισμένων των θυρών. 

Μετά τις 16 Ιανουαρίου θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης, αλλά είναι αντιληπτό ότι το... ολικό λουκέτο για τον κόσμο μοιάζει απίθανο να αποφευχθεί.

Μοιραστείτε το: