22/10/2021
Μπάσκετ | Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 - 19:59

Αγγελόπουλοι για Ίβκοβιτς: «Αγαπημένε μας Ντούντα για πάντα ευγνώμονες...»

Οι πρόεδροι του μπασκετικού Ολυμπιακού χαρακτήρισαν τον Σέρβο προπονητή πατρική φιγούρα ολόκληρης της οικογένειας των «ερυθρόλευκων»

H είδηση του θανάτου του Ντούσαν Ίβκοβιτς έφερε μεγάλη στενοχώρια στους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο.

Οι πρόεδροι του μπασκετικού Ολυμπιακού σε δήλωσή τους την Πέμπτη (16/9) χαρακτηρίζουν τον Σέρβο προπονητή πατρική φιγούρα ολόκληρης της οικογένειας των «ερυθρόλευκων», τονίζοντας ότι θα τους είναι για πάντα ευγνώμονες και πως η παρακαταθήκη του θα μείνει ανεξίτηλη στο πέρασμα των χρόνων.

Αναλυτικά: «Σήμερα θρηνούμε για τον ανεπανάληπτο Nτούσαν Ιβκοβιτς. Για τον δάσκαλο, τον σοφό, τον νικητή, τον οικουμενικό. Για την πατρική φιγούρα ολόκληρης της οικογένειας του Ολυμπιακού, που μέσα στο βιβλίο της ιστορίας του, υπήρξε μια από τους πιο φωτεινές, τις πιο αληθινές προσωπικότητες.

Για τον άνθρωπο που ένωσε δύο γενιές με δάκρυα χαράς και σφυρηλάτησε όσο κανείς το μέταλλο της ερυθρόλευκης φανέλας. Με απλότητα, πάθος και αξιομνημόνευτη ηρεμία, όπως οι πραγματικά μεγάλοι. Ήταν στη Ρώμη, 24 χρόνια πριν, που ως φίλαθλοι στις εξέδρες τον είδαμε να οδηγεί τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού στέμματος.

Ήταν στον τελικό της Κωνσταντινούπολης το 2012, όταν υπό τη δική του εμπνευσμένη καθοδήγηση, κάναμε ξανά τον Ολυμπιακό Βασιλιά της Ευρώπης και λίγες μέρες μετά ολοκληρώσαμε την ανεπανάληπτη επιτυχία με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας ύστερα από 15 χρόνια.

Μαζί σου ζήσαμε μαγικές στιγμές που ξεπέρασαν τα όνειρά μας. Αγαπημένε μας Ντούντα, η παρακαταθήκη σου θα μείνει ανεξίτηλη στο πέρασμα των χρόνων. Για πάντα ευγνώμονες».

Μοιραστείτε το: