28/03/2024
Διοικητικά - Δικαστικά | Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 - 14:52

Ηγετική πρεμιέρα Βαγγέλη Μαρινάκη στην ΕΠΟ

«Μην ασχολείστε με το ποιος θα είναι διαιτητής, ως Σούπερ Λίγκα 1 θα επωμισθούμε το κόστος της επαγγελματικής διαιτησίας», είπε ο πρόεδρος της διοργανώτριας του πρωταθλήματος και β' αντιπρόεδρος πλέον της Ομοσπονδίας, που έδωσε λύση και αναφορικά το ασφαλιστήριο συμβόλαιο των ποδοσφαιριστών της SL2 * Οι αποφάσεις της ΕΕΠ για Κύπελλο και Σούπερ Λίγκα 2

Αποφασισμένος να ηγηθεί του ελληνικού ποδοσφαίρου εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης… Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πλέον πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας 1 πραγματοποίησε ηγετική πρεμιέρα στην ΕΠΟ την Τετάρτη (29/6/2022) ως β’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Ο Β. Μαρινάκης ήταν ενωτικός και παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για να αναπτυχθεί το άθλημα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου ζητώντας ο καθένας να αναλάβει το μέρος της ευθύνης, που του αναλογεί… 

«Όπως είπα και μετά την εκλογή μου στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας 1 ήρθε η εποχή να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο. Μείναμε πίσω. Σούπερ Λίγκα 1 και ΟΥΕΦΑ θέλουν και πρέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να ορίζεται από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Έτσι θα έρθει η ανάπτυξη και περισσότερα έσοδα και για την ΕΠΟ. 

Πρέπει και εσείς να αναπτύξετε το ποδόσφαιρο στην περιοχή σας, την Εθνική μας ομάδα και να μην ασχολείστε με το ποιος θα είναι διαιτητής. Δεν πρέπει να απασχολεί κανέναν. 

Η επαγγελματική διαιτησία πρέπει να προχωρήσει όπως σε όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα του κόσμου. Και έχουμε καθυστερήσει πολύ σε αυτό. Εμείς σαν Σούπερ Λίγκα 1 θα επωμιστούμε το κόστος ώστε να μη χρεωθεί κάτι παραπάνω η ΕΠΟ», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας 1 στα μέλη της ΕΕΠ, που τον άκουσαν χωρίς διακοπές και εντάσεις…

Μάλιστα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε λύση και σε μία διένεξη που πήγε να γίνει ανάμεσα σε ΠΣΑΠΠ και Σούπερ Λίγκα 2 ως προς το ασφαλιστήριο. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της SL1 δεσμεύτηκε ότι θα φροντίσει ώστε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο των ποδοσφαιριστών στη δεύτερη κατηγορία να είναι αντίστοιχο με αυτό της πρώτης. Κάτι που έφερε μεγάλη ικανοποίηση τόσο σε ΠΣΑΠΠ όσο και στην SL2, που τον ευχαρίστησαν για αυτή την κίνηση υπέρ των Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Ομόφωνες αποφάσεις για Κύπελλο, έναρξη SL2 και μεταγραφική περίοδο

Ως προς τις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού όλες ήταν ομόφωνες, ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι ακόμα και η ΕΠΟ στην ανακοίνωσή της υπογράμμισε την ενωτική παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αναλυτικά, η επίσημη ενημέρωση της Ομοσπονδίας για την ΕΕΠ αναφέρει τα ακόλουθα:

«Συνεδρίασε σήμερα στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Για πρώτη φορά προήδρευσε ο νέος πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Παναγιώτης Μπαλτάκος, ενώ στην Επιτροπή μετείχαν επίσης για πρώτη φορά, ο πρόεδρος της Super League 1 και Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ο. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τάκης Παπαχρήστος, ο Ταμίας Άγγελος Δανιήλ και ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς.

Ο κ. Μαρινάκης στην ομιλία του στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής ήταν ενωτικός και ζήτησε να δουλέψουν όλοι μαζί για την πρόοδο του αθλήματος.

Η Επιτροπή κατά τη συνεδρίασή της, έλαβε ομόφωνα τις εξής αποφάσεις:

- Ενέκρινε το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2022-2023, το οποίο θα είναι το ίδιο με αυτό που ίσχυσε την περασμένη σεζόν. Οι ομάδες της Super League 1 θα ξεκινήσουν να αγωνίζονται από την 4η φάση (οι 10 ομάδες που δεν αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) και από την 5η φάση (φάση των «16», οι ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις), οι ομάδες της Super League 2 θα ξεκινήσουν στην τρίτη φάση, ενώ στις δύο πρώτες φάσεις μετέχουν οι Κυπελλούχοι των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

- Να εξεταστεί η δυνατότητα διεξαγωγής του Τελικού του Κυπέλλου και σε πόλεις της περιφέρειας, εκτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε πόλεις του εξωτερικού, στις οποίες ζει μεγάλος αριθμός Ελλήνων. Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Παναγιώτης Μπαλτάκος, μάλιστα, πρότεινε να εξεταστεί η πιθανότητα διεξαγωγής του Τελικού του Κυπέλλου στη Νέα Υόρκη.

- Να ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου 2022 το πρωτάθλημα της Super League 2.- Να παρατείνει κατά μία εβδομάδα σε σχέση με εφέτος τη θερινή μεταγραφική περίοδο της επόμενης σεζόν (2023-2024), ήτοι μέχρι τις 22/ 9/2023».

Μοιραστείτε το: