25/04/2024
Πρωτάθλημα | Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 - 22:25

Γκέλα για τον Ολυμπιακό σε πρεμιέρα στο Καραϊσκάκη μετά από 28 χρόνια!

Ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν οι πρωταθλητές κι έμειναν στο 0-0 με τον ηρωικά αμυνόμενο Ατρόμητο * Πάτησαν γκάζι μετά το 70' οι παίκτες του Μαρτίνς, αλλά οι Περιστεριώτες κράτησαν και πήραν τον σπουδαίο βαθμό

Κάποια στιγμή δεν θα χαιρόταν σε πρεμιέρα... Ο Ολυμπιακός άρχισε στραβά την παρουσία του στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 1, καθώς το βράδυ της Κυριακής (12/9) έμεινε στο 0-0 με τον Ατρόμητο στο «Γ. Καραϊσκάκης» και η γκέλα με το... καλημέρα ήταν κάτι που είχαν ξεχάσει οι πρωταθλητές.

Τον Αύγουστο του 2010 είχαν ηττηθεί με 2-1 από τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, τον Αύγουστο του 1993 ήταν η τελευταία φορά που στο φαληρικό γήπεδο δεν είχαν κερδίσει στην 1η αγωνιστική (0-0 με τον Παναθηναϊκό τότε), ωστόσο το σημαντικότερο για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι αυτό καθεαυτό το Χ, αλλά ότι σε ένα ακόμη παιχνίδι της στην τρέχουσα σεζόν φανέρωσε πολλά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι.

Ναι μεν ήθελαν οι «ερυθρόλευκοι, αλλά δεν μπορούσαν και μέχρι το 70' προσπαθούσαν κυρίως με σέντρες να διασπάσουν την εξαιρετικά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Μετά το 70' κι ενώ οι παίκτες του Άνχελ Λόπεθ έβγαλαν κούραση κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα οι γηπεδούχοι, μόνο που η αποτελεσματικότητα έλειψε και χάθηκαν τρεις με τέσσερις πολύ σημαντικές ευκαιρίες, για να μείνει το 0-0 έως το σφύριγμα της λήξης.

Έχει πολλή δουλειά ο Μαρτίνς να κάνει για να βρει λύσεις στην επιθετική δυσλειτουργία της ομάδας του και φυσικά δεν γίνεται στα 37 του χρόνια ο Ματιέ Βαλμπουενά να αποτελεί τον κινητήριο μοχλό, την ίδια στιγμή που Ελ Αραμπί και Τικίνιο έπαιξαν σε ολόκληρο το ματς μαζί, αλλά η συνεργασία τους δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, με αμφότερους να κινούνται σε μεγάλα διαστήματα του ματς εκτός περιοχής.

Ο Καρμπόβνικ έδειξε κάποια θετικά στοιχεία αγωνιζόμενος ως δεξιός μπακ, o Ρέαμπτσιουκ ήταν πραγματικό... μηχανάκι από αριστερά, ο Λόπες είναι πολύ βαρύς τη δεδομένη χρονική στιγμή, ενώ ο Ονιεκούρου μόνο στο τελευταίο τέταρτο φάνηκε.

Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος ήταν σταθερά καλός στο ανασταλτικό μέρος σε όλο το παιχνίδι, έως και ηρωικός μετά το 80', ενώ επιθετικά δεν τόλμησε όσο θα μπορούσε, αν σκεφτεί κανείς ότι είχε και δοκάρι με τον Μουνίθ στο 27'.

Πάντως, είναι δεδομένη η βελτίωση σε σχέση με τους φιλικούς του αγώνες στην άμυνα, έχει τους παίκτες να παίξει και καλό ποδόσφαιρο και ο χρόνος φαίνεται να δουλεύει υπέρ του.

Ξεχώρισαν οι Καρτάλης, Σάλομον και Μουνίθ, με Παπαδόπουλο στο ντεμπούτο του με τα κυανόλευκα και Χατζηισαΐα να δυσκολεύονται αρχικά να συνεργαστούν, ωστόσο όσο κυλούσαν τα λεπτά τα πήγαιναν όλο και καλύτερα. 

Στο τέλος πολιορκία, αλλά όχι αποτελεσματικότητα...

Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά έως και το 30', με τον Ατρόμητο να έχει τις σημαντικότερες ευκαιρίες όπως ήταν το δοκάρι ύστερα από το υπέροχο σουτ του Μουνίθ.

Ο Ολυμπιακός πίεζε βέβαια από την αρχή, αλλά κλασική ευκαιρία δεν κατέγραψε ούτε μέχρι το ημίωρο ούτε και έως τη λήξη του πρώτου 45λέπτου.

Στο β' ημίχρονο, πάντως, έπαιξε μονότερμα, χωρίς υπερβολή, αλλά όπως προαναφέρθηκε η γιόμα πήγαινε... σύννεφο μέχρι το 70'.

Εν συνεχεία, τσούλησε καλύτερα η μπάλα και υπήρξε πολιορκία στα καρέ του Ατρομήτου, ωστόσο ούτε ο Ελ Αραμπί ούτε ο Τικίνιο ούτε και ο Αλγκασίμ Μπα, που επιστράτευσε ο Μαρτίνς στα τελευταία λεπτά, κατάφεραν να δώσουν τη λύση στους πρωταθλητές.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι έπαιξαν ρόλο οι απουσίες των Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά, όπως και του Μασούρα, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι φανερό ότι πάσχουν δημιουργικά οι «ερυθρόλευκοι» και χρειάζονται άμεσα να βρουν το γιατρικό... 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γκορτσίλας του Συνδέσμου Μακεδονίας, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν για πέναλτι στον Βαλμπουενά για τράβηγμα από τον Ντενιτς στο 3' κι ενώ στο 32' ορθά μέσω VAR δεν δόθηκε για χέρι του Σάλομον εντός περιοχής (ήταν κολλημένο στο σώμα του) με βοηθούς τον Νικολαΐδη του Συνδέσμου Μακεδονίας και τον Παπαδάκη του Συνδέσμου Ηρακλείου. Διαιτητής VAR ήταν ο Φωτιάς του Συνδέσμου Πέλλας και βοηθός ο Κωνσταντίνου του Συνδέσμου Πρέβεζας/Λευκάδας.

Κίτρινες: 90'+1 Α. Μπα - 31' Παπαδόπουλος, 33' Σάλομον, 84' Καστεγιάνο, 88' Κωτσόπουλος, 89' Πίριτς, 90'+9 Βασιλαντωνόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Καρμπόβνικ (69' Ανδρούτσος), Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (69' Κούντε), Λόπες (46' Ονιεκούρου), Βαλμπουενά (88' Α. Μπα), Ελ Αραμπί, Τικίνιο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Καστεγιάνο, Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐας, Ντένιτς, Σάλομον, Κλωναρίδης (68' Μπεντινέλι), Καρτάλης (82' Κωτσόπουλος), Μουνίθ (89' Νάτσος), Κουλούρης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: